Αποχαιρετώ- Καλωσορίζω

Share

Μια άσκηση που μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας είναι η “Αποχαιρετώ- Καλωσορίζω”. Αυτή η άσκηση καλεί τον θεραπευόμενο ή τα μέλη της ομάδας να αναλογιστούν μέσα από τη διαδικασία της θεραπευτικής αλλαγής ποιά στοιχεία θα ήθελαν να αποχωριστούν και ποιά να καλωσορίσουν στη ζωή τους. Η διαδικασία του αποχωρισμού ενέχει πένθος αλλά και ανακούφιση, ενώ το καλωσόρισμα του καινούργιου διακινεί ενθουσιασμό και φόβο. Έτσι βιώνουμε ανάμεικτα συναισθήματα καθώς προχωράμε στα επόμενα βήματα μας.

Με αυτόν τον τρόπο επιλέγω να κλείσω αυτή τη σεζόν και να αφεθώ στην αυγουστιατικη ραστωνη. Αποχαιρετώ το χώρο που αποτέλεσε την αφετηρία μου ως ψυχοθερπεύτρια και φιλοξένησε τις ιστορίες και τα συναισθήματα πολλών ανθρώπων, για να καλωσορίσω έναν νέο χώρο που ευελπιστώ να αποτελέσει το ασφαλές έδαφος για τα επόμενα σχέδια και τις συνεργασίες.

Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση σε όλους.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

#newplans #summerbreak #vacation #psychotherapy #change #goals #moveon #staytuned

Διαβάστε επίσης...

Ομάδα Εμψύχωσης Νέων

Η Ομάδα Εμψύχωσης Νέων δίνει τη δυνατότητα σε νέους ενήλικες (18-25 ετών) να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να εκφράσουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά

Περισσότερα »

Αντιγόνη Γαρυφαλλάκη,  All Rights Reserved. Privacy and Cookie Policy